úterý 25. října 2016

RECENZE (film): Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 🎬🎥🎞


Poster undefined 
        Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
       
      
     Režie: Tim Burton (view)
Scénář: Jane Goldman (view)
Hrají: Asa Butterfield (view), Ella Purnell (view), Eva Green (view), Samuel L. Jackson (view), Chris O'Dowd (view), Terence Stamp (view), Pixie Davies (view), Milo Parker (view), Allison Janney (view), Judi Dench (view), O-Lan Jones (view), Kim Dickens (view)
Žánr: Fantasy
Podrobnosti: USA, 2016, 128 min
Hodnocení ČSFD: 77%
Mé hodnocení: 89%

Jake si je velmi blízký se svým dědečkem, který žil v dětském domově. Dědeček mu už od malička vyprávěl historky s podivnými dětmi, který Jake považoval za vymyšlené příběhy. Jednou když jede za dědečkem, zjistí, že je mrtvý a bez očí. Objeví se tam i jeden z netvorů.
Pár dní poté, slaví Jake narozeniny. Jeho teta Susie mu předá knihu, kterou mu dědeček chtěl dát k 18. narozeninám. Najde tam něco, díky čemu začne pátrat po tom podivném světě s podivnými dětmi. 

Film se mi líbil od prvních sekund začátku. Je strašně napínavý a liší se od filmů, na které běžně koukám. Taky je docela těžký na pochopení. Proto si myslím, že je to pro děti starší 13-ti let. 
Trochu mě ale zklamal konec. Na to, že to má být finále bylo dost uspěchané a pro mě trochu nepochopitelné. Myslím si, že je to tak udělané schválně, aby mohlo být pokračování.
Tak jděte mrknout!

Předlohou filmu byla stejnojmenná knížka, kterou se chystám přečíst. Tak dám vědět až ji přečtu. Plánuju sérii srovnání filmu a knížky. Často bývají odlišné, tak by to mohlo být zajímavé.


TIP: Doporučuji si lístky zarezervovat předem online. My byli v kině víc jak 45 min předem a skoro všechna místa byla zabraná. Seděli jsme v druhé řadě.. Nic moc..


ODKAZ NA TRAILER:
https://www.youtube.com/watch?v=QlmdQ8RPO2g 
(odkazy na herce jsou vedle jmen)
Zdarec! 😇 



informace a obrázek ze stránky www.csfd.cz


3 komentáře:

  1. Super! zrovna jsem se na něj chystala jít! Alespoň cca. vím co můžu čekat!

    OdpovědětVymazat
  2. Asi na něj tedy budu muset zajít, když to tady čtu vypadá to zajimave 😍❤👌

    OdpovědětVymazat
  3. Asi na něj tedy budu muset zajít, když to tady čtu vypadá to zajimave 😍❤👌

    OdpovědětVymazat